Značení Dvorce – Čeřínek

10. května 2012

Za pár dnů, během nichž jsme si odskočili na Šumavu, došlo na pokračování obnovy červeně značené trasy ze Dvorců ke směrovníku s místním názvem Pod Čeřínkem, půl kilometru od louky, na níž jsou obě turistické chaty našeho odboru. Tedy trasa, kterou malujeme především srdcem!
Dnešního dne bylo před námi šest a půl kilometru cesty krajinou, již nebudu popisovat, ukážeme vám raději obrázky.

Pro představu, kudy značená trasa Přírodním parkem Čeřínek prochází, zařazuji mapku:

Úředně řečeno – pro zviditelnění značek byl proveden průklest a vyvětvení i likvidace náletových dřevin.

Některé značky s námi laškovaly, dokonce se před námi rafinovaně schovávaly za kdejakou větev a čaprčí (nejagresivnější je černý bez) – když jsme je, i proti jejich vůli, upravili a nalíčili, místy jim dokonce ukápla malá krvavá slzička. 🙂

Den z našeho pohledu pádil jako splašený – ohlídneš se párkrát a sluníčko najednou při malování značek svítí do očí z druhé strany oblohy…

Tužili jsme se, a když začali ptáci pět svoje podvečerní písně, byli jsme u směrovníku, který znamenal nejen konec dnešní práce, ale i letošní obnovy značení červené trasy, další dva cestovní příkazy jsou vypsány pro cesty modře značené.
Ještě dva obrázky, abyste viděli to, co značkaři vracející se po čerstvě obnovené trase s lesknoucími se značkami, s nimiž se laskají, neviditelné chybičky opravují a štětečkem hladí, přičemž se těší, že turisté, kteří tudy půjdou, ocení nejen jejich účelnost, ale i krásu.

Vypravit se po této trase na Čeřínek se rozhodně vyplatí!

 

Jedna odpověď na “Značení Dvorce – Čeřínek”

  1. Ahoj M+M,
    už zase šmejdím po vašich stránkách. Nevím jak se zakousnout do práce a tak abych neměl pocit zahálky, juknul jsem na značení. Viděl jsem, že zdaleka nejsem sám, kdo se zajímá o značení a dokonce ho studuje tak detailně, že mu neunikne ani grafická úprava směrovníků.
    Tak se mějte hezky a užijte si ještě zbytek Jeseníků a brzo je zase zveřejněte. Těším se.
    Ahoj F.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*