Turisticko-taneční vstup do roku 2012

Ždírec 7. ledna 2012

Pročetla jsem si povídání o minulých ročnících vtančení do nového roku a dozvěděla jsem se, že ani letos nebyly podstatné věci jinak – což je zjištění potěšující, protože dobré a zavedené věci se nemají příliš měnit.

Účastníci měli výběr ze stejných tras – na tu nejdelší, třináctikilometrovou, se letos vydalo od jihlavského hlavního nádraží pod vedením Františka Dörrera dvaadvacet pochodníků.

turisté jsou připraveni vtančit do nového roku

Nárůst v kategorii, které říkáme „skalní turisté“, vznikl díky účasti třebíčských turistů, kteří se letos rozhodli oslavit s námi zahájení roku. My pořadatelé jsme byli velice rádi, že v sále se veselili turisté z několika odborů – mateřského Čeřínku, početná výprava z KČT Bedřichov, turisté z odboru Tesla Jihlava, z Třebíče, Trnavy, Měřína, z Kamenné a Polné. Z Prahy přijeli manželé Karabcovi, kteří už po několik let sponzorsky přispívají na vydávání Kalendáře turistických akcí KČT VYSOČINA, přišli i přátelé přátel… i s účinkujícími na 180 lidí – zábava byla neformální a myslím, že se povedla.

S Věrou a Jirkou Veselými jsme ve ždíreckém kulturním domě přichystali vše pro přívětivé přijetí našich hostů – stejně jako v minulých letech dostala každá dvojice při příchodu litr vína (letos byla na výběr Kadarka či Rulandské šedé, obojí výborné), věnečky paní předsedové Věry Veselé se jako vždy těšily obrovskému, zaslouženému, zájmu – jimi jsme si zajistili dobrou náladu příchozích už u vchodu, pochvaly jsme sklízeli za malý dárek: propisku s logem KČT Čeřínek.

V té době probíhaly Tříkálové sbírky, tak ždírečtí koledníci operativně zašli i do sálu a věřím, že ruce přítomných turistů byly štědré…

Tříkrálový koledníček měl úspěch

S hudbou manželů Doležalových jsme byli jako vždy velmi spokojeni, umějí zvolit specifický přístup k tanečníkům, kteří se podle nabízených rytmů snaží rozhýbat svá těla – ne nadarmo vystupují pod názvem Sádlo v pohybu.

V ceně vstupenky je občerstvení (pečené kuře, okurka a chléb), které po ujití několika kilometrů zimní krajinou chutná obzvláště dobře.

V přestávkách mezi vlastním tanečním úsilím mohli účastníci obdivovat tanečníky z Rock&Roll clubu Elvis, jejichž vystoupení připravili trenéři otec a syn Prokopovi.

trenéři RnR clubu Elvis - otec a syn Prokopovi

S potěšením jsme od nich slyšeli, že tanečníci po vřelém loňském přijetí ve ždíreckém sále stáli znovu o vystoupení na naší akci.

rokenroloví tanečníci z klubu Elvis

My diváci jsme si uvědomovali, že máme příležitost vidět skutečné mistry – dá se říci, že potlesk byl neutuchající.

vystoupení mělo vysokou úroveň

Je mi líto, že nemohu nabídnout lepší fotografie (ti tanečníci byli neskutečně rychlí), berte je jen jako dokument. Tato děvčata se sotva země dotýkala:

tanečnice se sotva země dotýkaly

ovace nebraly konce

Naši hosté ale tančili se stejným nadšením jako mladí „elvisáci“, parket byl stále plný, protože turisté nejsou líní se pohnout…

taneční parket byl stále plný

Dalším bodem večerního programu, který jsme pro přítomné přátele uchystali, bylo vystoupení taneční skupiny Bonanza, která letos zase předvedla úplně nový program.

taneční klub Bonanza

Bonanza předvedla nový program

Jejich vystoupení mělo několik částí, takže diváci žasli nad rozsahem žánrů v jejich tanečních číslech.

děvčata z Bonanzy měla velký úspěch

irský tanec

Účastníci veselice očekávají pokaždé malé překvapení – letos je pro nás uchystali turisté z Třebíče – během večera se převlékli do různých kostýmů, takže sálem kroužili sněhuláci, šmoulíci, exotické tanečnice, nádherná slepice, Jů i Hele.

turisté z Třebíče se chystají v převlecích do sálu

budeme se líbit?

Je jasné, že se líbili všem a my pořadatelé jsme byli šťastní, že vše vyšlo podle plánu.

Třebíčští zaujali svými kreacemi oděvními i tanečními

Ve 23 hodin přijely objednané autobusy – jeden zavezl rozdováděné turisty do Jihlavy, druhý do Třebíče a Trnavy.

Uklidili jsme jen sál, protože v duši jsme měli vlivem událostí minulých hodin uklizeno jako v pokojíčku.

Chcete-li zavzpomínat na turisticko-taneční vstup do roku 2009, 2010 a 2011, klikněte prosím.

Těšíme se nashledanou příště!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*