Kamenské aleje 2014

Sobota 5. července 2014

Vůbec nám nevadilo, když jsme v sobotu nepříliš brzy vstali, že obloha je dramaticky zbarvená a neslibuje v příštích hodinách vhodné počasí pro cyklisty, kteří chtějí navštívit své přátele v Kamenné u Polné – už po šesté tam pořádají letní pohodovku – turistiku zakončenou v cíli posezením při hudbě a dobrém jídle ve společnosti známých ze širokého okolí.

Po včerejším výletu cyklostezkou z Moravských Budějovic na hranice s Rakouskem jsme toužili po klidném cyklovýletu, nikoliv úpět a kličkovat v lijáku.
Nespěchali jsme tedy s výjezdem, až kolem poledne přestalo pršet a vyčasilo se. Mnohokrát projetá cesta přes Ždírec a Dobronín byla k nám vstřícná a po necelých dvaceti kilometrech jsme vjížděli do areálu na tzv. Žižkově vrchu, kde pořadatelé rozbili své stany občerstvovací a voňavou udírnu.

Zašli jsme za vlídnými organizátory a přiznali se, že cesta do Kamenné a zpět bude jediným dnešním turistickým výkonem a omluvili se, že rezignujeme na jejich pečlivě připravené trasy pro pochod Kamenské aleje – potřebujeme odpočinkový den. 🙂 Dozvěděli jsme se, že na cesty po okolí se od rána vydalo na různě dlouhých tratích 170 dychtivých turistů a že tu spadlo jen pár kapek…

Byli k nám, mátožným, laskaví a dokonce vydali i účastnický list, kam zapsali nejen cestu k nim, ale i předpokládané kilometry na trase zpáteční. 🙂

Formality byly vyřízeny, nastalo mlsání – nejdříve kafíčko a tradičně výborné zákusky od kamenských turistek a po chvíli čerstvě vyuzené klobásky nebeské chuti…
Mezitím kýžené shledávání a sdílení…

Při návratu jsme využili cestu lesem do Antonínova Dolu a kolem nedávno vystavěné kapličky do Bedřichova, což je zkratka, takže na tachometru byla při příjezdu domů číslice 35.

Máte-li zájem, můžete kliknout na článek Kamenské aleje 2010 či si přečíst o významné akci úspěšně zorganizované kamenskými turisty v roce 2013 – Zahájení jarní turistické sezony v oblasti KČT Vysočina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*