Značení Hostětice – Dobrá Voda

Zpráva o značení turistické stezky

mapa_hostetice

Dne 8. 5. 2007 jsme i přes ranní drobný déšť se vydali značit turistickou cestu z Hostětic do Dobré Vody. Nejsme zkušení značkaři – teprve začínáme tuto sezonu, tak je pro nás tato práce plná nových zážitků. Než jsme z Jihlavy dojeli do Hostětic, což je 37 km, téměř přestalo pršet. Z Hostětic vede cesta lesem dolů do Krahulčí. Nepršelo, dokonce začalo svítit slunce, ale byl hrozný vítr. Malovali jsme žlutou značku – až teď jsme pochopili, co měli na mysli zkušení značkaři, když říkali, že to je nejhorší barva. Ano, byla příliš řídká a vůbec nekryla. Ale zkušenosti je třeba nasbírat z praxe, tak se učíme. Samostatně jsme dosud obnovili značení modré turistické značky v Jihlavě – od Lyžaře k autobusovému nádraží a musím říct, že modrá je dobrá. 🙂

Následující obrázek je z Krahulčí.

imgp9246.jpg

Za Krahulčím na kopci se otevřel nádherný pohled do krajiny, viditelnost po dešti byla velmi dobrá – přikládám krajinku s Javořicí, abyste viděli, že značit na Telčsku je pohoda, i když žlutá barva je prevít.

imgp9259.jpg

Práce krásně, i když pomalu, ubíhala a za chvíli už jsme byli v lokalitě, které se říká Březová hora.  Vypadá to tam takhle:

imgp9274.jpg

Potom už jde značka převážně lesem. Je nutno říci, že náš předchůdce rozhodně nebyl líný a značek namaloval hodně, takže bylo co obnovovat – ale na druhou stranu tu bude problém se ztratit. Odpoledne už velmi pokročilo, když jsme se proznačkovali lesem a byli jsme nad Dobrou Vodou. Bylo nádherně, nevím, jestli moje nedokonalá fotka dostatečně prokáže, jak hezky tam je, proto mi zkuste uvěřit.

imgp9285.jpg

A co tenhle podvečerní pohled na kostelík sv. Jáchyma, který svítí na kopci?

imgp9301.jpg

Na rozcestí u Dobré Vody ke směrovníku, kde byl konec naší dnešní práce, jsme došli už za tmy. Celá označená trasa měla jen 5 km, ale dala nám pořádně zabrat! Byli jsme ale moc šťastní, že jsme udělali něco prospěšného. Nejsme blázni? Podle GPS, kterou jsme měli sebou, jsme ušli 14 km a práce trvala 10 hodin. Sedli jsme do auta a asi za čtvrt hodiny začalo pršet – snad nám déšť nesmyje ty poslední značky, které třeba nestačily pořádně zaschnout?! Uvidíme, protože během měsíce musíme ještě pokračovat ve značení z Dobré Vody do Březky (přes Práskolesy). Přidávám poslední fotku, ze které je zřejmé, že ta poslední značka už byla malovaná za tmy. Tak prosím vás, až tou naší nově označenou cestou půjdete, vzpomeňte si, že jsme ji malovali v potu tváře a usilovně, ale rádi kvůli vám i sobě.
Ať nám to šlape!

imgp9320.jpg

Zde stáhněte trasu

3 odpovědi na “Značení Hostětice – Dobrá Voda”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*