Jak se Mirek díval na Brno svrchu

Sobota 18. srpna 2012

Odložím zpracování několika prázdninových cest, abych v těchto horkých dnech informovala o horké novince. Dosud jste se mohli na našich stránkách dočíst o několika druzích přesunových prostředků (ten výraz se používá v metodice turistiky) – chůzi, běhu na lyžích a cyklistice. V sobotu 18. 8. 2012 vyzkoušel Mirek nový druh přesunu – let balónem.

Letenku mu darovali před časem jeho spolupracovníci a po několika pokusech o zařazení do letu ve vhodném termínu a odkladech kvůli špatným povětrnostním podmínkám se stala zmíněná sobota konečně dnem D.
Před šestou večer jsme podle propozic byli v Brně na Kraví hoře, v parku blízko hvězdárny. Počasí krotké jako beránek dávalo naději, že se mi můj novopečený aviatik v pořádku navrátí na zem.
Zanedlouho přijelo vozidlo vzduchoplavecké firmy a události nabraly rychlost.

A nyní už konečně dojde na ty správné obrázky, bylo těžké vybrat z nich, protože nadšený Mirek fotil jako o život, pokusím se dát seriálu jakýsi řád…

Novou hraběcí existencí nezasažen, ale zcela ovládnutý endorfiny, Mirek kolem deváté téměř přitančil na Kraví horu, kde jsem trpělivě čekala a doufala…

 

2 odpovědi na “Jak se Mirek díval na Brno svrchu”

  1. Dlouhá léta jsem byl hrdý, že jsem 5 krásných let ztrávil v městě Brně. Brno mám moc rád, studentské roky udělají pořádnou rýhu v pamatovací sféře. Mirkovi fotky se mě snaží přesvědčit, že je to stejně veliká vesnice.
    Hezké obrázky a mám radost, že měl Mirek radost. Hezké babí léto a ať vám to šlape.

    1. buteo, díky že jsi se ozval a díky za přání, aby nám to šlapalo – je mi podpory třeba, protože mě začala zlobit noha a já jsem z toho celá pryč, že jí nemůžu nařídit a že neposlouchá jako celá léta :-))
      I já mám k Brnu vřelý vztah – a Mirek už teď asi taky, když ho obhlídl z výšky.
      Měj se hezky, díky za návštěvu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*