Turisticko-taneční vstup do roku 2013

14. ročník, Ždírec 5. ledna 2013

Zpravidla první sobotu  v novém roce se koná asi nejpopulárnější akce odboru KČT Čeřínek – pochod po různě dlouhých trasách do Ždírce, kde čekají v příjemně vyhřátém sále kulturního domu na prochladlé příchozí pořadatelé se všemi slíbenými požitky kulinářskými, společenskými, ba i duchovními.
Účastníci si většinou vyberou délku trasy podle právě panujícího počasí, přesto se každý rok vydává od nádraží ČD, kde bývá ve 12 hodin sraz, na tu nejdelší, třináctikilomerovou, přes dvacet turistů a ti před čtvrtou odpolední dorazí rozjuchaně do Ždírce.

Pořádáním této akce se zabýváme už dlouhá léta, od roku 2009 došlo k jejímu výraznému vylepšení, protože se jako pořadatelé zapojili nový předseda našeho klubu Jirka Veselý s manželkou Věrou. Společně jsme dosáhli toho, že turisté ze všech odborů v Jihlavě, ale i odjinud z Vysočiny, se tu rádi scházejí, těší se na program a na neformální taneční veselí. Při příchodu dostanou kromě nadýchaných věnečků s krémem, které vlastnoručně vyrábí Věra Veselá, také dárek – letos to bylo malé kapesní kovové pouzdro s nožíkem, nůžkami a pilníčkem – na něm se skví název odboru KČT Čeřínek – naši hosté ocenili praktičnost dárečku a pochválili dobrý nápad.

Na zaběhnutém a mnohým opakováním prověřeném schématu se nic nezměnilo – ať dobré trvá – takže podrobnosti najdete ve článku z minulého roku.
Rádi jsme se v co největší míře věnovali našim hostům, a tak věřte, že nebyl čas vyhledávat nejlepší záběry pro fotky – bylo tu 150 účastníků a třicet účinkujících!
Cestičku sem už mají prošlapanou ždírečtí Tříkráloví koledníci – také letos nám zazpívali a penízky do jejich kasičky pak zvonivě cinkaly…
Obrázek koledníků udělal Zdeněk Schlappl:

Pečená kuřata byla v ceně vstupenky a chutnala výborně!

Svůj program předvedli osvědčení tanečníci z Bonanzy,

trenéři jihlavského Rock&Roll clubu Elvis, otec a syn Prokopovi, dovezli tentokrát ve svém týmu i taneční dvojici, která nám předvedla nádherné tango

a vrcholem programu byli tanečníci RnR clubu Elvis – při sledování jejich akrobatických výkonů jsme od obdivu přecházeli k údivu, pak úžasu a téměř adoraci – jsou to opravdu špičkoví tanečníci, účastníci těch nejprestižnějších soutěží!

Jako pořadatelé máme dobrý pocit, že nic se „nevymklo z kloubů a nezešílelo“, že celý večer panovala dobrá nálada. K té z velké míry přispěli po ukončení programu pozvaných tanečníků třebíčští a trnavští turisté, kteří se převlékli do nápaditých kostýmů a rejdili po sále.

Program měl spád, hudba manželů Doležalových se přesně trefila do rozverné nálady, parket byl od 16 do 23 hodin pořád zaplněn, pohoda vůkol.

Předseda KČT Třebíč Láďa Tomáš je autorem obrázků, na nichž zachytil členy svého odboru:

Hodinu před půlnocí odvezly objednané autobusy účastníky turisticko-tanečního vstupu do roku 2013 do Jihlavy a Třebíče.

Doufáme, že všichni prožili hezký večer – přispět k tomu svými nepatrnými pořadatelskými silami je radost. Tu si odnášíme z dnešního dne jako závdavek do začínajícího roku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*