Za ostružinami na Okrouhlík

Úterý 27. srpna 2013

Člověk míní… Řekli byste, že dva dny poté, co jsme si užívali sluníčka pod Krušnými horami, je vhodná doba na výlet za ostružinami v okolí Jihlavy. Není. Vlastně nevím, jestli se nějaké ostružiny v okolí naší cesty vůbec vyskytovaly.

Odbor KČT Tesla Jihlava pořádá podobné výlety každý rok v tomto období, a tak jsme rádi přijali pozvání na odpolední vycházku do oblíbené rekreační lokality Jihlavanů. V původním plánu bylo i koupání v rybníce, který je hlavním zdrojem radosti chatařů, ostružiny měly být bonusem. Ze severu Evropy však poslali jakousi studenou frontu s deštěm a s tím se nedá nic dělat, jen přečkat. Naše malá optimistická skupinka si navlíkla bundy a vydala se z Vysoké, kam jsme dojeli autobusem, přes kaluže na Okrouhlík,

kde jsme se jen letmo zdrželi na břehu rybníka, jehož voda vypadala velmi nevstřícně. Jak toto místo vypadá ve slunci, vidíte pokaždé, když vstoupíte na úvodní stránku našeho blogu. 🙂
Ale v hospůdce u Billa byla atmosféra příjemná,

a tak jsme tam probrali situaci v turistice jihlavské, vysočinské, republikové i evropské, a také ovšem její příští směřování 🙂 – zkrátka pro stolovou turistiku panovaly na Okrouhlíku dobré podmínky.

Vždycky nás zajímá historie místa a tak jsme s úžasem vyslechli traktát na téma Vznik a rozvoj chatové osady na Okrouhlíku, který Miluška kdesi před léty získala.

Pídila jsem se na webu po podobném přehledu, ale nikde nic – a já jsem si bohužel věci podstatné, které by stály za publikování, z přečteného textu do této doby nezapamatovala.

V podvečer se situace s počasím vylepšila, a tak zpáteční cesta do Jihlavy, kde před naším domem ukázal krokoměr 12 kilometrů, byla osvěžující.

Podívejte se, kudy jsme šli:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*