Na kole po stopách Gustava Mahlera 2016

Cyklojízda Vysočinou od rodného domu skladatele v Kalištích u Humpolce do Jihlavy
Neděle 12. června 2016

Neděli 12. června 2016 vybrali organizátoři 15. ročníku hudebního festivalu Mahler Jihlava – Hudba tisíců pro pořádání tradiční cyklojízdy se startem před rodným domem Gustava Mahlera v Kalištích u Humpolce.
Na zajištění této doprovodné akce festivalu se podílejí jihlavské Kluby českých turistů Tesla a Čeřínek – tímto způsobem vzdávají turisté poctu hudebnímu skladateli a dirigentu, jehož rod pocházel z Vysočiny, a zároveň se snaží obrátit pozornost sportovní veřejnosti ke kulturnímu dění v Jihlavě.

Účastníci cyklojízdy byli i s koly převezeni autobusem z Jihlavy do Kaliští, ale výjimkou nebyli ani ti, kteří obě cesty absolvovali v sedle bicyklu.

sraz účastníků v Jihlavě; www.svatosi.cz

nakládání kol do vleku k přepravě

Před rodným domem Gustava Mahlera zazněly uvítací fanfáry hudebníků humpolecké základní umělecké školy v čele s jejím ředitelem Josefem Jirků, který se pak jako cyklista vydal společně s ostatními na trasu.

příjezd do Kaliští

uvítací fanfáry hudebníků humpolecké ZUŠky; fofo Jan Černo

Slavnostní hudba provázela krátké zahájení, při němž Jana Černá z organizačního výboru festivalu ocenila aktivní účast turistů a jejich podíl na rozšíření nabídky pro hosty festivalu, za obec Kaliště promluvil starosta Pavel Kutiš.

zahajovací ceremoniál

zleva Jana Černá, Pavel Kutiš a Ivana Svobodová

účastníci cyklojízdy naslouchají uvítacím projevům

netradiční obrázek dění v Kalištích od fotografa Jana Černo

shromáždění cykloturistů v rozáriu u rodného domu Gustava Mahlera v Kalištích; foto Jan Černo

organizační pokyny podala Ivana Svobodová z KČT Tesla Jihlava

Poté co shromáždění cykloturisté obdrželi od Ivy Svobodové z Klubu českých turistů Tesla Jihlava startovní listiny s mapkami tras, vyslechli organizační pokyny a objeli čestné kolečko po malebné kališťské návsi, vydali se směrem k Jihlavě.

cyklojízda odstartována; foto Jan Černo

s dobrou náladou na trasy k Jihlavě; foto Jan Černo

Všichni se podle propozic setkali ještě jednou na hřišti TJ Sokol Herálec, kde se mohli nejen občerstvit, ale od organizátorů převzít i krásný pamětní list a drobné upomínkové předměty od Magistrátu města Jihlavy.

na trase

příjezd do Herálce

razítková kontrola a výdej diplomů účastníkům cyklojízdy

občerstvení v Herálci

Navzdory deštivé předpovědi provázelo účastníky cyklojízdy po trase Kaliště – Jihlava nebe s vlídnými oblaky beze srážek.

vesele pokračujeme k Jihlavě

Mapy tras naleznete ve článku z minulého roku, všechny doplňující informace jsou ve článcích z roku 2012 a 2014 – v roce 2013 byla akce kvůli průtrži mračen zrušena. 🙁

pro vzpomínku

A věřte, že pokaždé byla cyklojízda jiná, a vždycky hezká!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*