Telč navštívili Glen Hansard a Markéta Irglová

Chceme-li si odpočinout a udělat si radost, většinou se shodneme na cestě do Telče. V každé roční době nám má město co nabídnout – někdy klid a pohodu, někdy radost a potěšení z krásné muziky (všeho druhu), tentokrát milé překvapení…

Folkový (teď už si říká „multižánrový“) festival Prázdniny v Telči zná asi každý, vždyť se zde pořádá od roku 1982. Chodívali jsme na něj zhusta,  v posledních letech už jen na vybrané koncerty (jezdíme i do Náměště, Třeboně, Pacova aj.), ale v době jeho pořádání si vždycky najdeme čas alespoň dvakrát se ve městě zastavit a pokochat se.

Ve středu 30. 7. 2008 bylo několik důvodů zajet do Telče – bylo krásně, měli jsme chuť strávit hezké odpoledne a večer, Naše Věra, která k nám přijela, vždycky souhlasí s jakýmkoliv výjezdem kamkoliv, a na zámeckém nádvoří byl právě dnes koncert Hansarda a Irglové. A tak jsme jeli. Jen jsme se stačili rozhlédnout, natrefili jsme dobře naladěného Glena (*1970 v Dublinu), zpěváka a kytaristu irské skupiny The Frames:

dobře naladěný Glen Hansard

Na koncert jsme sice lístky neměli (Glena jsme slyšeli naživo už dvakrát v Telči a jednou v Náměšti), ale fandili jsme všem, kteří na zámecké nádvoří mířili, aby dobře viděli, slyšeli a užívali si. Dlouho před začátkem to vypadalo před zámkem takhle:

zájemci o koncert

Prohlíželi jsme si stánky, povídali se známými, poslouchali muziku z Kocouří scény, mlsali dobroty, korzovali po náměstí a přitom jsme najednou potkali „oscarový pár“ (za píseň Falling Slowly z filmu Once, ve kterém Hansard s Irglovou hráli, dostali v roce 2007 Oskara), který byl jako vrchol večera očekáván za chvíli na scéně, aby naplnil očekávání dychtivého davu… Jen ignorant by nezkusil fotit, Naše Věra jim stihla vyslovit i svůj obdiv.

oscarový pár obdivují vsichni

Asi se nám nedivíte, že jsme byli náhodným setkáním mile překvapení a že podvečerní Telč, beztak krásná, dostala rázem punc světovosti…

podvečerní Telč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*