Putování po projektech – historické centrum Telče

Úterý 23. srpna 2022

Akci pořádala paní Lenka Marečková z Eurocentra Jihlava. Sraz účastníků byl stanoven v 16. hodin u informačního centra na náměstí Zachariáše z Hradce v Telči.
Takovou příležitost nešlo nevyužít – Václav vzal do svého auta Mílu, Františka a mě – hned na parkovišti v Telči jsme potkali turistu Vlastíka Škváru, předsedu KČT z Pardubického kraje, s manželkou a třemi vnoučaty, kteří trávili pár dní ve městě.

V čase, který zbýval do zahájení komentované vycházky, jsme si prohlédli novou budovu infocentra v přízemí radnice – užasli jsme nad krásnými prostorami v historickém domě s kamennými sloupy – je radost vidět tak reprezentativní místo, které slouží návštěvníkům města, ověnčeného mnohými superlativy – sluší se připomenout, že centrum Telče je památkovou rezervací a je zapsané na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Průvodkyní byla starší dáma, bývalá paní učitelka, která měla výklad o městě krásně rozvržený, ale okolní provoz hodně snižoval slyšitelnost – bylo nás 23 a napínali jsme uši a viseli jí na rtech, abychom zaslechli poutavý výklad, prokládaný občas i trochou historického bulváru. 🙂
Výklad trval asi hodinu, nebylo právě přívětivé počasí, nikdo z naší skupinky nefotil, tak jsem zařadila jen fotografii, kterou udělal v podobné denní době Mirek v roce 2012 a přidala pozvánku na akci.

Podvečer na telčském náměstí Zachariáše z Hradce – foto Mirek 3. 11. 2012
Pozvánka na akci

Dnes, málem po roce, když zařazuji tento krátký článek, potýkám se s naprosto novým prostředím na PC – vše je nově nainstalováno, funguje zcela jinak a já si vlastně zkouším, jestli to zvládnu a budu schopna pokračovat v psaní a zveřejňování komentovaných fotografií.

Jedna odpověď na “Putování po projektech – historické centrum Telče”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*