Kolem noční Jihlavy

po historických pamětihodnostech

Tradiční a oblíbený turistický pochod, který se letos konal už po 19., pořádali členové KČT Tesla v pátek 12. 9. Start byl od 17 hodin na Hrádku na Heulose, počasí bylo nádherně letní, tzn., že večer bylo poměrně chladno (jsme na Vysočině).

Hrádek - zde byl start pochodu

vítaly nás Bílé paní v doprovodu bodyguardů

lev demonstruje svoji sílu

Na startu jsme byli mile přivítáni, potkali jsme se s turisty z Třebíče a ze Světlé, prohlídli jsme si vystavené fotky z různých akcí OKČT Tesla a obdivovali jsme značení pro dnešní večer – sovičky s velikýma svítícíma očima, na které uhranutě koukaly snad všechny děti…V nabídce byly dvě trasy – 7 a 15 km.

registrace na 7 km

registrace na 15 km

Trasa vedla po historických pamětihodnostech v centru Jihlavy (brána Matky Boží, kostel sv. Jakuba, kostel sv. Jana, socha sv. Jana Nepomuckého) a pokračovala v blízkém okolí, na všech kontrolních stanovištích pořadatelé informovali o historii objektu a dávali do vandrovního listu příslušné razítko.

My jsme se zaregistrovali na trasu 7 km, protože náš pochod měl čistě společenský charakter – chtěli jsme se potkávat se známými a popovídat si, což se nám podařilo. Pamatovali jsme si, že cíl je v novém vchodu do ZOO a nezabloudili jsme jako loni… V cíli jsme zjistili, že letos bylo 335 pochodníků, z toho hodně dětí, šťastných, že mohou jít se svítilnami…

Pořadatelky nás v cíli uvítaly, předaly nám krásné pamětní listy, dostali jsme občerstvení a špekáček, který jsme si mohli opéci na ohni.

v cíli nás vítají pořadatelky

předávání diplomů členkám KČT Čeřínek

Bílá paní se změnila v levhartici

Nechtělo se nám domů, protože tu bylo příjemně – povídali jsme si s přáteli a měli jsme možnost sledovat videoprezentaci z různých akcí, které se od minulé Noční Jihlavy konaly. Byli jsme si ovšem vědomi toho, že v sobotu odjíždíme na dvoudenní cyklovýlet a zdaleka nemáme nachystáno všechno, co je třeba a vlak odjíždí už o půl šesté ráno…

Jedna odpověď na “Kolem noční Jihlavy”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*