Z Kostelce do Batelova

26. února 2011

V Kalendáři akcí OKČT Čeřínek bylo u tohoto data uvedeno, že vycházku naplánuje Majka Nováková, a ta připravila propozice na trasu z Jezdovic přes Spělov do Batelova. Jeli jsme s našimi turisty vlakem do Kostelce, kde jsme se dočasně rozloučili, abychom mohli projít cestu, kterou jsme neznali, zatímco oni přestoupili a vezli se dál.

Z nádraží jsme šli asi půl kilometru podél trati, proti proudu řeky Jihlavy, a před železničním mostem přes řeku jsme přešli na neznačenou polní cestu, která nás dovedla krásným údolím až do Dolní Cerekve, kde jsme se napojili na zelenou značku a za nádražím začali stoupat do kopce. Nebylo sice žádné extra počasí, mlha se držela v údolí, kde leží městečko, přesto výhledy na mohutný masiv Čeřínku nad protilehlou stranou údolí byly zajímavé a pro nás znamenaly z tohoto místa premiéru.

Zařadím jen obrázek z cesty „nahoru z Dolní Cerekve“, protože jsme se oba shodli, že si sem znovu přijdeme užít výhledů za lepších podmínek.

nahoře nad Dolní Cerekví

Byl klid, pohoda, vše bylo dořešené i dořečené… Tak jsme došli k lokalitě Na Pařezitém, kde jsme se setkali s našimi přáteli, kteří šli jinou, kratší cestou z Jezdovic.

Na Pařezitém

Společně jsme pokračovali po silničce do Spělova, odkud jsme po žluté značce došli do Batelova, kde jsme se zastavili u synagogy z konce 18. století (dřívější podlehla požáru),

synagoga v Batelově

a na městečku u kašny

kašna v Batelově

jsme se vzhledem k tomu, že počasí se podstatně vylepšilo, rozhodli, že nepůjdeme s ostatními konzumovat do hospůdky, ale uděláme si okruh na blízký Havlíčkův vršek, kde jsme před nedávnem byli. Což jsme k naší velké spokojenosti během doby, která zbývala do odjezdu vlaku, učinili.

Myslím, že naše dnešní trasa měřila asi 14 kilometrů, podívejte se na mapku:

trasa z Kostelce přes Cerekev do Batelova 26.2.2011

Jedna odpověď na “Z Kostelce do Batelova”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*