Novoroční výstup na Šacberk 2013

16. ročník pořádaný odborem KČT Tesla Jihlava

Silvestrovský výstup na Javořici byl pro moji nohu, která sveřepě trvala na důsledné pooperační péči, příliš velké sousto, ale Šacberk, skoro na dohled od bydliště, byl velkým lákadlem. Navíc pořekadlo „Jak na Nový rok, tak po celý rok“ nepříjemně probouzelo moje atavistické obavy, a tak pro dobrý výhled do nastávajícího roku jsem se odhodlala vydat se na vycházku, užít si společnost přátel a navíc vykonat novoroční dobrý skutek. Vše vyšlo!

Odpoledne se na 613 metrů vysokém kopci proháněl bez trochy vstřícnosti k novoročním pochodníkům silný studený vítr, a tak pořadatelé nalezli útočiště u zbytků kamenné rozhledny. Většina příchozích přispěla do sbírky, která je určena turistům na vozíčku, jejichž srdce je zapálené pro stejný životní styl, musí pouze zvolit jiný způsob jeho dosažení.

Na Šacberku se sešlo 130 účastníků, z nichž 120 si odnášelo domů „čtyřlístek“, letos v barvě modročervené, protože přispěli do sbírky – v kasičce napočítali pořadatelé 3 699 Kč a obnos následně putoval na sbírkové konto.

Je dobré, když se dobré akce opakují – o těch předcházejících se můžete dozvědět zde.

Vydatně podporovaná hormony štěstí, které mě při chůzi zaplavily, vydržela jsem (s přestávkou na odpočinek a popovídání s přáteli v jedné z mála na Nový rok otevřených restaurací) desetikilometrovou cestu bez úhony.

Ráda uvádím, že v oblasti KČT Vysočina se kromě výstupu na Javořici a na Šacberk konal novoroční výstup na Klučovskou horu (pořadatel KČT Třebíč), výšlap na Peperek (KČT Žďár nad Sázavou), ale i sestup do údolí Doubravky (KČT Havlíčkův Brod) a čtyřlístková vycházka (KČT TOM Šlápoty Hněvkovice).
Celkový počet účastníků těchto šesti Novoročních čtyřlístkových akcí je 5776, za 1730 prodaných Čtyřlístků přibylo z Vysočiny na sbírkové novoroční konto 34 402 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*