Podzimní setkání značkařů z Jihlavska – 2014

Neděle 7. prosince 2014 na Čeřínku

V sobotu před půlnocí jsme se vrátili z Drážďan, v neděli ráno o deváté už v turistické chatě na Čeřínku začínal plánovaný značkařský seminář.

Standa Balík školí značkaře na Čeřínku; www.svatosi.cz

Během uplynulé sezony byl zacvičený nový značkař, takže je nás teď v jihlavském obvodě celkem 24 – jen tři se kvůli nemoci omluvili – měli jsme štěstí, že byl přítomen téměř celý tým, což je radost.

Hned v úvodu zprávy nám sdělil vedoucí obvodu Standa Balík, že jsme stoprocentně splnili plán (jinak to ani neumíme 🙂 ) – společně jsme obnovili 138 kilometrů pěších cest, provedli údržbu 20 směrovníků, vyměnili šest turistických vývěsních map a natřeli stojany, vyvěsili 36 nových směrovek a více než 40 sponzorských tabulek Lesů české republiky (finančně podporují organizovanou turistiku).

vedoucí ZO hovořil o splněných úkolech i plánech obnovy v roce 2015; www.svatosi.cz

Během pozorného poslechu jsme byli panem Vlčkem, nájemcem chaty na Čeřínku, obslouženi nápoji dle výběru – většinou kávou, která zbystřila po včerejší namáhavé drážďanské štolové trase naši sníženou pozornost, a také se dobře hodila k voňavým a lákavým zákuskům servírovaných kolegy, kteří během uplynulé sezony prošli se značkařskou bedýnkou významným životním výročím. 🙂

jubilanti roku 2014 - František Jež, Libuška Bohatá, František Janeček

Standa sdělil, že v roce 2015 se v našem regionu budou obnovovat většinou trasy značené červenou a modrou barvou – to každý značkař rád slyší – a že za sezonu máme zvládnout 145 km. K tomu přísluší údržba TIM (turistických informačních míst): 17 směrovníků dostane nový nátěrový kabátek a vandrovníci Jihlavskem se budou moci orientovat podle dalších pěti zbrusu nových turistických vývěsních map.

značkaři poslouchají, co je v příštím roce čeká

v roce 2015 je nutné vyměnit pět vývěsních map na Jihlavsku

Hovořilo se i o přípravě vozíčkářské trasy, která by pravděpodobně mohla vést z parkoviště U Lípy pod Čeřínkem na Čertův hrádek, jednu z přírodních památek v tomto regionu.

probíralo se zřízení vozíčkářské trasy

Jistě si vzpomínáte, že při novoročních výstupech se některé vysočinské odbory KČT už léta zapojují do akce Novoroční čtyřlístek, při které turisté finančně přispívají na stavbu vozíčkářských tras – jedna z nich vznikne za ty peníze i na Vysočině…

Pro úplnost připojuji, že na celé Vysočině bylo v roce 2014 obnoveno 1 030 km turistických značených cest, což je třetina sítě, a 73 informačních objektů (směrovníky, rámy a stojany s vývěsními mapami).

A když se odpoledne přehouplo do své druhé poloviny, byla oficiální část za námi a my jsme následující chvíle strávili v příjemné společnosti přátel…

přátelské posezení po skončení oficiální části semináře; www.svatosi.cz

Nakonec ještě jednou obrázek značkařů-jubilantů z roku 2014:

jaké asi přání právě slyší oslavenci od svých kolegů-značkařů?  ; foto M. Bradová

Související články:
Podzimní setkání značkařů 2013,
Jarní setkání značkařů 2013.

Pokud si do vyhledávače na našich stránkách zadáte heslo „setkání značkařů“, ukáže se jedenáct článků – některý z nich si třeba vyberete… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*