Podzimním Horáckem 2021

45. ročník dálkového pochodu, který organizují členové odboru KČT Třebíč
16. října 2021

Pochod různými stezkami v okolí Třebíče, mnohokrát vyzkoušený, není třeba zvláště představovat. Vždycky jsme objevili něco nového, pokaždé byly pořadateli všechny trasy dobře připravené a na startu i v cíli jsme zažili krásné chvilky přesně podle dobrých turistických zvyklostí.

Mnohé je popsáno ve článcích Třebíč a okolí a Podzimním Horáckem k rozhledně na Pekelném kopci, kde jsou i odkazy na další články o přírodě a osobnostech Třebíčska.
Dnes tedy stručně: vyjeli jsme s Ivou a Korbelovými z Jihlavy vlakem v 9.45, před 11. jsme byli na Babáku, zaregistrovali se, obdrželi mapku a propozice vybrané 13 km dlouhé trasy, popovídali s třebíčskými organizátory a v nádherném podzimním počasí se za přívětivého sluníčka vydali na trasu.
Všechny obrázky v dnešním článku nafotila Iva Svobodová – děkuji.

Klubovna odboru KČT Třebíč na Babáku, kde byl start i cíl dnešního pochodu.
Trasa pochodu 13 km, na který jsme se vydali.
V Týnském údolí mezi rybníky Baba a Vodovodním vedla trasa pod svahem Hrádek, na němž se od 15. století rozkládá židovský hřbitov.
Krajina, staletí osídlená, je protkaná kříži a kapličkami.

U rozcestí Dubiny nás Korbelovi opustili a vraceli se do Třebíče, my jsme s Ivou pokračovaly do Budíkovic, kde v místním hostinci poskytovali určení pořadatelé kontrolní razítko. Občerstvily jsme se a znovu rychle do rozjásané přírody.

Podzimní krajina na Horácku v okolí Třebíče.
Barevný podzim.
Náves s křížem a kapličkou sv. Petra a Pavla v Pocoucově.

Do Třebíče jsme se vracely kolem tří podzimně vyzdobených rybníků a pochvalovaly si skvělý výlet. V cíli jsme byly hezky přivítány, dostaly jsme pamětní list a klobásku dozlatova opečenou na grilu. Že chutnala, nemusím zdůrazňovat.

Přibyl nám další pamětní list, už 45. pochodu Podzimním Horáckem.
Stmívalo se, když jsme přecházely most přes řeku Jihlavu – v pozadí je bývalá Subakova koželužna v Zámostí – továrna stála v židovském městě v Třebíči.

V 17.30 jsme dorazily rychlíkem do Jihlavy. Celkem jsem včetně chůze k nádraží v Jihlavě a Třebíči ušla 20 km. Pohoda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*