Podzimním Horáckem

46. ročník turistického pochodu v Třebíči
Sobota 22. října 2022

Osobním vlakem, který vyjížděl v 7.43, se na třebíčský pochod vydalo nejméně 20 jihlavských turistů z odborů Čeřínek, Tesla i Bedřichov. Počasí neslibovalo nic k obdivování, ale zatím se chovalo umírněně – drobný déšť a mlha napovídaly, že se blíží „dušičky“. Před tím, než jsme šli na start, chtěli jsme, Miluška, František a já, vidět nově zrekonstruované rozsáhlé třebíčské náměstí – opravdu pověst nelhala – je krásně upravené, jeho střed tvoří sousoší Cyrila a Metoděje – jaký rozdíl proti obludnému Prioru na náměstí v Jihlavě!

Na startu jsme si vybrali trasu o délce 13 km: Třebíč – Dubiny – Budíkovice – Třebíč.

Zde jsme našli potřebné informace, popis cesty nám předali při registraci.

Do budíkovické hospody jsme se těšili nejen kvůli otravnému počasí, ale také proto, že jsme tu doufali v setkání s přáteli, což se zdařilo – hospoda byla plná, nálada dobrá, občerstvení dle očekávání skvělé.
Když jsme vyšli z toho stánku pohody, nepršelo, ale všude bylo mokro, proto jsme se rozhodli nedržet se propozic a nejít po loukách, ale vrátit se do Třebíče po silnici. Na okraji města jsme se napojili na zelenou turistickou značku a došli do cíle, kde jsme dostali, a při poslechu písniček doprovázených kytarou s chutí zbaštili, grilovanou klobásku.

Podívejte se na trasu, kterou jsme absolvovali:

Z Třebíče na Dubiny, odtud do Budíkovic a zpět do Třebíče – nejdříve po silnici, poté městem do klubovny KČT na Babáku = 15 km

Pamětní list byl neobvyklý, ukázalo se, že je ze starých zásob, kdy ještě byly pořádány Dukovanské stezky – odbor šetří, což je chvályhodné. 🙂

Když jsme v 15.15 odjížděli vlakem z Třebíče, bylo slunečno 🙂 , odpoledne jsem tedy využila k práci na zahradě.

Související článek: Podzimním Horáckem 2021

Dnes nemám k dispozici žádné fotografie, v případě zájmu zadejte do vyhledávače na našich stránkách heslo podzimním horáckem a nabídnou se články a fotografie ze všech minulých akcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*