Zahájení cykloturistické sezony 2014 na Jihlavsku

6. ročník, neděle 20. dubna 2014 – Boží hod velikonoční

Pořadatelství 6. ročníku cyklozahájení připadlo letos na přátele z KČT Bedřichov – ti zvolili model osvědčený v minulých letech a tak se dá říci, že akce proběhla standardně – tedy přátelsky, mile a naprosto rekreačně. Byly velikonoce, proto celková atmosféra byla spíše sváteční nežli sportovní – prostě nic překvapivého se neudálo. 🙂

Na jihlavské Masarykovo náměstí se po deváté hodině sjížděli cyklisté nejen z města a blízkého okolí, ale zúčastnili se i turisté ze Žďáru nad Sázavou, Kamenné a Měřína.
Předseda pořádajícího odboru Jirka Fuxa krátce promluvil, rozdal zájemcům popisy tras a vysvětlil plánovaný program akce – pak pokynul a v 10:05 bylo odstartováno!

Za vlídné pozornosti městské policie jsme projeli městem a po oblíbené (někdy až přecpané) cyklostezce R26, která vede z Jihlavy přes Třebíč do rakouského Raabs jsme jeli přes Luka nad Jihlavou k Přímělkovu, kde byla v hostinci Nad přejezdem občerstvovací a obdarovávací mezistanice.

Na terase vítali cyklisty usměvavé bedřichovské organizátorky, všude se hemžili známí – celkem si pro diplom přijelo 72 božíhodových velocipedistů – včetně několika třebíčských.

Mnozí zvolili pro návrat do Jihlavy stejnou trasu – ta cyklostezka je totiž tak příjemná, že svádí k lenošení – všude kolem samý kopec, jen po ní si člověk pohodlně šlape vedle řeky, voda jiskří, lesy voní, všechno kvete…
A vrbové proutí se přímo nabízí: zítra je pomlázka!

Zkrátka – prožili jsme hezký den, jsme za ten klid a pohodu vděční…

Bicykly jsme doma „ustájili“, když na tachometru byla číslice 42.

Související články:
Zahájení cykloturistické sezony na Jihlavsku 2009,
Otevření cyklostezky Jihlava – Raabs 2010,
Zahájení cykloturistické sezony na Jihlavsku 2011,
Zahájení cykloturistické sezony na Jihlavsku 2012,
Zahájení cykloturistické sezony na Jihlavsku 2013.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*