160. výročí narození Gustava Mahlera

Úterý 7. července 2020

Magické datum 7. 7. je od roku 1860 ozdobeno narozením génia světové hudby Gustava Mahlera, skladatele, který tvoří most mezi tvorbou 19. a 20. století.
V dnešní „koronavirové“ době nebylo možné při této příležitosti uspořádat společnou akci, přesto nezůstalo nepovšimnuté místo v parku, kde můžeme my Jihlaváci už deset let uctívat osobnost, která naše město zviditelnila v celém kulturním světě. Socha skladatele vytvořená profesorem Janem Koblasou je důstojnou připomínkou člověka, který prožil v Jihlavě dětství a mládí, během něhož se formovaly jeho názory na svět i hudbu, a kde měl možnost získat dobré hudební vzdělání.

Během dopoledne se zastavila v parku Silva Poukarová s květinami.
Připomenout si narozeniny Gustava Mahlera přišlo více lidí. Foto www.svatosi.cz
Občané města ctí Gustava Mahlera a mnoho z nich miluje jeho hudbu, kterou mají možnost často slyšet na koncertech pořádaných v Jihlavě.
Ryby v jezírku, do něhož tryská z jihlavských základů deset pramenů jako připomínka deseti symfonií Gustava Mahlera.
Park Gustava Mahlera se začlenil do života města a přivádí do Jihlavy i milovníky hudby z dalekých končin, kteří chtějí poznat prostředí, kde skladatel vyrostl, ale přicházejí obdivovat i sochu, která je dílem rovněž významného umělce profesora Jana Koblasy.
Silva Poukarová zachytila posla přinášejícího pozdrav z nebes.

2 odpovědi na “160. výročí narození Gustava Mahlera”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*