Podzimní aktiv jihlavských značkařů – poslední v mé značkařské kariéře

4. prosince 2021

Schůze začala v 9 hodin v restauraci na sídlišti Březinovy sady, dlouholetí značkaři při té příležitosti oblékli zelená trička s logem, což dříve bývalo pojítko, kterým jsme při podobných příležitostech vyjadřovali příslušnost ke komunitě.

Kamarádi značkaři – foto Libuše Bohatá.

Předseda značkařského obvodu podal asi dvaceti zúčastněným zprávu o provedených pracích ve značení v roce 2020 a 2021, seznámil je s úkoly ZO Jihlava ve značení pro rok 2022 a informoval o záležitostech, které vyplývají z usnesení Rady značení Klubu českých turistů.
Jedním z bodů schůze je vždycky gratulace těm kolegům, kteří v příslušném roce oslavili významné životní jubileum, a také oznámení, kteří značkaři svoji práci na pozemských turistických stezkách už dokončili – v uplynulé sezoně to byli František Dohnal a Mirek Svatoš.

Nezbývalo mi, než sdělit značkařům rozhodnutí, které jsem musela udělat po Mirkově odchodu – nemohu bez něj, a ani nechci, pokračovat ve značení. Řekla jsem:
„Byli jsme s Mirkem oba šťastní, že jste nás vzali mezi sebe, moc jsme si toho považovali a práce ve značení i údržbě kovových prvků, stejně jako při kontrole a údržbě cykloznačení, nás opravdu bavila. Byla to jedna z nejšťastnějších etap našeho života. Mirek se vždycky už v zimě těšil, až na jaře vyjdeme se značkařskou bedýnkou do terénu.“
Za sebe i za Mirka jsem všem popřála pevné zdraví a stejnou radost z práce, jakou jsme prožívali my dva, a poprosila přátele o vzpomenutí na Mirka, až budou zjara s barvami stát ve dvojicích na trase.

Libuška Bohatá mě zachytila při loučení se značkaři. s nimiž jsme s Mirkem spolupracovali.

Trochu závěrečné statistiky: Zelený značkařský odznak III. stupně jsme dostali v roce 2015, kdy jsme měli vyznačeno každý 120 km. Do konce roku 2016, kdy naše aktivity z různých důvodů bohužel skončily, každý z nás měl podle sdělení předsedy značkařského odboru Jihlava na kontě 150 vyznačených km.

Odznaky, které jsme s Mirkem obdrželi v roce 2015.

Kamarádi značkaři Miluška a František dobře věděli, jak mi je těžko, a tak mě po skončení schůze doprovodili až domů do Bedřichova…

František s Ing. Ivanem Bohatým – někdejším vedoucím značkařského obvodu na Vysočině, který nás v Mirkem zaučoval do značení. Foto L. Bohatá.
Moje poslední oficiální setkání se značkaři obvodu Jihlava – foto Míla Bradová.
S Ivanem Bohatým, který má podstatnou zásluhu na tom, že značení v Kraji Vysočina je na vysoké úrovni – ještě pořád tu značí jeho odchovanci.

Výběr souvisejících článků:
Jarní setkání značkařů 2013,
Podzimní setkání značkařů 2013,
Jarní setkání značkařů 2016,
Značkařské aktivity v roce 2016.

Jedna odpověď na “Podzimní aktiv jihlavských značkařů – poslední v mé značkařské kariéře”

  1. Míšo, udělali jste s Mirkem kus práce nejen při značení turistických tras. Ale chápu tě, že loučení s touto životní etapou muselo být hodně těžké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*