Za posledním puchýřem do Humpolce – vernisáž turistické výstavy

Úterý 5. listopadu 2013

Zažili jsme hezký večer, a tak si myslím, že je vhodné přeskočit několik minulých akcí, které trpělivě čekají na zveřejnění a velmi krátce informovat o začátku puchýřového dění v Humpolci, abychom také někdy byli „in“.

Pravá puchýřová vřava (M+M Svatošovi – Za posledním puchýřem do Humpolce) vypukne sice až ve čtvrtek 14. listopadu, kdy se začnou do Humpolce sjíždět turisté z celé republiky (a ano, i z ciziny), ale pořadatelé jsou dokonale připravení a už jen pilují věci k dokonalosti. Jako nadstavba pro potěchu ducha vznikla ve výstavní síni místního muzea expozice z činnosti Klubu českých turistů TOM Šlápoty Hněvkovice u Humpolce – směle bych ji nazvala Turisté sobě, protože vše připravili tomíci z Hněvkovic.
(Pro ne-turisty: tomíci jsou členové Turistických oddílů mládeže.) 🙂
TOM Šlápoty jsou jeden ze čtyřiadvaceti odborů KČT v oblasti Vysočina a byli pro letošek pražským ústředím pověřeni uspořádat turistickou akci Za posledním puchýřem, o které se říká, že je zakončením sezony (ale mezi námi – hned následující týden začíná sezona nová). 🙂

Naši přátelé Míla Bradová a František Janeček instalovali v pondělí ve výstavní síni tři panely s informacemi o činnosti oblastního turistického sdružení, doprovázené fotografiemi a přivezli nám pozvání předsedkyně odboru KČT TOM Šlápoty Marušky Vincencové, která je zároveň předsedkyní oblasti KČT Vysočina, k účasti na úterní vernisáži – velmi rádi jsme pozvání přijali a podělíme se o zážitky.

Už příchod do prostor muzea byl nadějný:

Hned po vstupu do výstavní místnosti nás upoutalo hezké zátiší,

kde jsme objevili i insignie pořadatelů této celostátní nejnavštěvovanější turistické akce, které Maruška Vincencová převzala na loňském Posledním puchýři v Plzni – korunu, prapor a pamětní stuhy z jednotlivých ročníků.

Tričko, které si bude moci každý účastník Posledního puchýře koupit, nás okouzlilo nejen barvou, ale i provedením:

Zahájení výstavy se ujala hlavní organizátorka Marie Vincencová

a pak vše pokračovalo, jak bývá zvykem – promluvili zainteresovaní, projev váženého a milého hosta vernisáže emeritního předsedy KČT Ing. Jana Havelky byl, jako vždycky, skvělý a obsahově bohatý, pak nás potěšili trochou hudby a nabídli občerstvení.

Došlo samozřejmě i na podrobnou prohlídku výstavních panelů – na fotografiích bylo dobře vidět, jak naši známí tomíci rok od roku rostou.

Nezastupitelné místo mají na výstavě i panely o činnosti KČT Vysočina – sdružené odbory už spolupracují dvacet let (M+M Svatošovi – 20. výročí založení KČT Vysočina), o jejich činnosti vznikl i sborník Historie a současnost KČT Vysočina.  Na panelech jsou fotografie z archivu studia BRAJA (Bradová-Janeček).

Ve studiu BRAJA vznikla v roce 2012 při příležitosti oslav 20. výročí založení KČT Vysočina obsáhlá videoprezentace jako průřez aktivitami všech vysočinských turistů – její shlédnutí bylo pro nás důstojným ukončením vernisáže, a věřím, že i budoucí návštěvníci výstavy ocení komplexnost nabídky.

Měli jsme si co povídat a nespěchali jsme domů – hezkých chvil je třeba využít.

Nashledanou na Posledním puchýři 2013 v Humpolci. 🙂

4 odpovědi na “Za posledním puchýřem do Humpolce – vernisáž turistické výstavy”

  1. Dobrý den paní Míšo,

    dovolil jsem si použít fotografie z této stránky pro informování široké veřejnosti o výstavě na Vysočina-news.cz:

    http://www.vysocina-news.cz/magazin/zpravodajstvi/pelhrimovsko/

    Samozřejmě s plným uvedením zdroje. Doufám, že nebude problém.-) Pokud by byl, vyřešíme po mailové adrese. Pokud ne, tantiémy Vám v naturáliích vyplatím na Puchýři.-)))

    Srdečně zdraví

    Martin P.

  2. Míšo a Mirku, jste opravdoví rychlíci!
    Lepidlo na výstavních panelech ještě nezaschlo a vy už máte hotovou reportáž z vernisáže výstavy. Díky za pozvání do Humpolce, určitě nebudu chybět, držím totiž palce všem pořadatelům Posledního puchýře 2013. mb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*