Turisté z KČT Čeřínek pozvali své přátele na taneční zahájení roku 2016

Sobota 9. ledna 2016

Nastal nový rok, akce stanovené turistickým kalendářem se hlásí o slovo, já je disciplinovaně navštěvuji, případně spolupořádám, ale napsat o nich článeček, doprovodit ho fotkami a uvést na stránky – to nestíhám… 🙂 Kvůli široké paletě zájmů a neschopnosti zrychlit práci jsem se zasekla v polovině října a tedy nejsem aktuální. Což je problém. Nic není staršího, než včerejší noviny, řekl kdysi Karel Čapek. A co teprve loňské zprávy! Jsem ale pečlivka a myslím, že i loňský dokument má archivní vypovídací hodnotu, tak je poctivě (a pomalu) smolím dál… 🙂

Dneska jsem pro média sepsala zprávu o turisticko-tanečním vstupu do nového roku a přiložila pár vybraných fotek – i napadlo mě, že bych ji mohla zveřejnit jako informativní, i když vlastně naruší posloupnost. Důkladnější povídání a další fotky z veselice ve Ždírci zařadím, až na ně dojde řada. 🙂
Vy se s tím ale jistě nějak srovnáte.

V sále kulturního domu ve Ždírci se druhou lednovou sobotu konala tradiční akce nazvaná Vtančení do nového roku, kterou připravují turisté z odboru KČT Čeřínek Jihlava.
Netypického, slavnostního setkání turistů se zúčastnilo 165 lidí, z nichž valná většina přišla do Ždírce pěšky – na nejdelší, třináctikilometrovou trasu se vydali jihlavští a třebíčští pochodníci ve 12:30 od hlavního nádraží ČD v Jihlavě, ostatní zvolili o něco kratší přístupové cesty tak, aby v 16:00 byli ve ždíreckém sále.

Místo obvyklého diplomu tentokrát dostali v cíli občerstvení a při vstupu do sálu je vítala hudba. Vzápětí začal taneční maratón, přerušovaný vystoupeními, která pro účastníky zajistili pořadatelé – dvanáct tanečníků z prestižního rokenrolového klubu Elvis Jihlava s jejich trenéry otcem a synem Prokopovými vyhlíželi turisté se zvědavostí – vždycky přivezou něco nového. Očekávání se bohatě naplnila – nadšení diváků nad uměním tanečních párů a formací neznalo mezí. Zatímco tito mladí šikovní tanečníci udivovali svými akrobatickými výkony ve Ždírci už po několikáté, malá děvčátka ze souboru Jeřabinka se ve zdejším krásném kulturním domě představila poprvé a hned si získala přízeň všech.

Stejně jako v minulých letech navštívili shromážděné turisty i stylově odění ždírečtí koledníci, zazpívali, zarecitovali a posluchači se jim odměnili finančními příspěvky do charitativní tříkrálové sbírky.

Po tanečním parketu pak až do jedenácté večerní kroužili a veselili se turisté z mateřského odboru KČT Čeřínek, z Bedřichova, Tesly Jihlava i Polné, a také jejich pozvaní přátelé. Kreativní kostýmovaná skupina turistů z Třebíče předvedla v závěru večera taneční vystoupení – letos zvolili variace na téma „Poupata“ – v dívčích spartakiádních úborech měli velký úspěch.

Účastníky zábavy překvapilo i „večerníčkové trio“, které k potěšení všech lehce zavířilo sálem a vyprovodilo turisty do nového roku.

„Jsem naprosto spokojený a beru tuto turisticko-taneční akci za šťastný vstup do nového roku“, řekl při odchodu předseda KČT Třebíč Ladislav Tomáš, „příští rok do Ždírce určitě zase přijedeme“

před startem pochodu u hlavního nádraží v Jihlavě; www.svatosi.cz

Vzhůru! Na Ždírec!

pěšky do Ždírce lesem, polem, horem, dolem; foto L. Tomáš

vlídné počasí, bezvětří; foto L. Tomáš

Tříkráloví koledníci ve Ždírci

charitativní sbírka; foto L. Tomáš

taneční veselí

soubor Jeřabinka si získal srdce všech diváků

tanečníci rokenrolového klubu Elvis vždycky přivezou nový atraktivní program; foto L. Tomáš

dechberoucí akrobatické výkony rokenrolových tanečníků; foto L. Tomáš

večeře byla vynikající; foto L. Tomáš

Poupata z Třebíče; foto J. Lakomý

spartakiádní třebíčská formace

akční večerníčkové trio; foto V. Veselá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*